NULL Skriv ut sidan - Kronobergs län - 1600-tal och Genline

Anbytarforum

Titel: Kronobergs län - 1600-tal och Genline
Skrivet av: Hans Tåhlin skrivet 2002-09-29, 10:33
Min släktforskning är av olika skäl för närvarande till helt övervägande del koncentrerad till Kronobergs län på 1600-talet.
 
Eftersom Genline numera också täcker Kronobergs län, började jag för någon tid sedan fundera över, om det inte kunde vara värt att bli medlem, trots att 1600-talet av naturliga skäl inte har någon framträdande plats i Genline:s databas (kyrkobokföringen från den tiden är som bekant speciellt bristfällig i södra Småland).
 
För att få ökad vägledning i mina tankegångar började jag systematiskt analysera, hur mycket 1600-talsmaterial som fanns tillgängligt för respektive socknar i Genlines databas, varefter jag gjorde upp en liten sammanställning över detta, som jag sedan noggrant analyserade. I mitt fall kom jag till ett positivt avgörande, anmälde mig som medlem i Genline och har nu testat systemet med gott resultat. Varför berättar jag nu om detta?
 
Jo även om jag inte ”har några barn” ihop med Genline, vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter till andra släktforskare med liknande behov som mina genom att låta dem ta del av den sammanställning, som jag gjorde upp (överförs lämpligen som bilaga till ett mail). Det är f.ö. verkligen på tiden att jag gör något i retur som tack till alla hjälpsamma släktforskare (ingen nämnd och ingen glömd) som storartat servat mig med värdefull information under de senaste åren utan att få så värst mycket tillbaka ännu.
 
Välkommen att kontakta mig om detta på följande adress: Upplandsgatan 15, 113 60 STOCKHOLM. Anledningen varför jag inte uppger min E-post adress på det här stadiet, är att jag utsatts för några elakartade virus-angrepp under senare tid, som direkt kunnat härledas till Anbytarforum. Jag har visserligen kommit helskinnad ur det hela tack vare installation av en utmärkt brandvägg på rekommendationer i just Anbytarforum, men det hela har ändå skapat en otrevlig känsla av osäkerhet.