NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 07 mars, 2008

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 07 mars, 2008
Skrivet av: Rolf A Karlsson skrivet 2006-01-19, 20:02
Hej
Söker information om Johan Brodd och hans familj. Han var soldat i Broddatorps rote och brukssmed vid en koppargruva i Fröderyd (enligt en släktkrönika av en avliden släkting). Omkom genom drunkning i Skärsjön 7/12 1783 och efterlämnade hustru och ett antal minderåriga barn, bl a min anfader Jacob Brodin, som då var 14 år och äldst i syskonskaran.( enligt Ramkvilla hfl och dödbok).
Skulle bl. a vilja veta var  Broddatorps soldattorp låg och om det finns kvar. Och var hustrun Maria (Maja) Nilsdotter? med sina minsta barn tog vägen.  
 
Jacob Brodin flyttade till Åkershult i Korsberga sn där han gifte sig  26/4 1795  ca en månad efter att sonen Johan fötts. Därefter gifte sig änklingen Jacob Brodin på nytt 30/9 1798 med tullmästarenkan Helena Lindholtz på Hallsnäs. ( enl Ramkvilla vigsellängd). Snart efter giftemålet flyttade Jacob och Helena till Målilla sn .
Skulle vilja veta mer om vad dom gjorde på Hallsnäs. De finns inte upptagna i husförhörslängden för Hallsnäs. Kanske nuvarande ägaren av Hallsnäs har kvar någon liggare av tjänstefolket på den tiden?  
 
Frågan om vad  som hände med Jacobs första fru och son i Korsberga  skall jag ställa i anbytarforum under Korsberga sn.
 
Mvh
Rolf A Karlsson