NULL Skriv ut sidan - SV: Mecklenburg

Anbytarforum

Titel: SV: Mecklenburg
Skrivet av: Manuela Irmgardson skrivet 2021-07-24, 15:34
Hej Hans

Trollenhagen är en liten ko-by där det inte händer så mycket. Om man sedan någon gång får reda på att en invånare var medlem i frimurarna och också grundade denna lodge, kan det ha ett sensationellt värde som världsmästerskapet i fotboll.
Friedrich Christoph von Voss sålde gården till Andreas David Röpert 1760. Röperts son, Georg Christoph, ärvde Trollenhagen åtta år senare. Han lade till herrgårdens stora sal till vänster gaveln, den första metriska salen i landet. 1806 såldes gården till Johann Karl Zimmermann von Mehringen. Detta returnerades på grund av betalningssvårigheter. År 1822 gick gården till Carl Jacob Frodien, som sålde den till Wilhelm Koch 1834. Hans son med samma namn dog 1848 och gården gick till hans syster Marie, som var gift med Ludorf Siemerling (han köpte senare gården). Ludorf Siemerling dog 1881, följt av hans son Otto Siemerling. Han testamenterade gården till sin brorson Rudolf Grisebach. Den sista ägaren av gården var hans son, Rolf Grisebach.
Det en gång vackra huset som Georg Christoph von Röpert ärvde från sin far auktionerades 2016. Värdet var 155.000 euro och såldes för 75.000 euro. Herrgården var sedan länge sliten och riskerade att kollapsa.
Arbetet med huset skulle inte längre godkännas (sedan 2003) och nu är byggnaden helt bevuxen i sin djupa sömn.

Röperts son, Georg Christoph, föddes den 8 juni 1843 i Neubrandenburg, Mecklenburg. Han hade bott i Trollhagen en kort tid.