NULL Skriv ut sidan - SV: Folkbokföring av barn gjordes det alltid?

Anbytarforum

Titel: SV: Folkbokföring av barn gjordes det alltid?
Skrivet av: Jörgen Tollesson skrivet 2020-11-16, 12:33
Alla skulle (då som nu) folkbokföras bokstavligt talat från vaggan till graven, men folkbokföringen var (och är) inte felfri. Personer kan saknas i både husförhörs- och flyttlängder samt födelse-, vigsel- och dödböcker.

'Glappet' lär betyda att hon antingen varit någon annanstans i Hedvig Eleonora innan hon flyttade till Svedala och sedan missats i utflyttningslängden, eller först flyttat till en annan församling i Stockholm och missats i utflyttningslängden vid den flytten. Om det är det sistnämnda alternativet, så kan hon finnas i den andra församlingens in- och utflyttningslängder.

I Svedala finns flyttattester (se arkivförteckningen (https://sok.riksarkivet.se/?postid=ArkisRef+SE/LLA/13383)). I inflyttningslängden är hon noterad den 16/1 1862, och det är då möjligt att attesten kan vara utskriven i slutet av 1861. Hennes attest bör (om den är bevarad) finnas i HII:26 (1861) eller HII:27 (1862), beroende på när attesten är utskriven och om de är sorterade på utskrivnings- eller inflyttningsdag. Av attesten ska framgå från vilken församling hon flyttade till Svedala.

Dessvärre är attesterna för de åren ännu inte filmade, varken hos AD eller SVAR.