NULL Skriv ut sidan - SV: Geni

Anbytarforum

Titel: SV: Geni
Skrivet av: Jörgen Tollesson skrivet 2020-01-18, 12:54
Felaktiga uppgifter i offentliga profiler kan rättas av alla Geni-medlemmar.

Ja, det är det som är det stora felet med Geni - vem som helst kan ändra i andras uppgifter! Hur vet man att den "rättade" uppgiften inte var korrekt och att det därmed är den "rätta" uppgiften som är fel? Det är som Wikipedia - fast värre.

Och de tokerierna som Per berättar om, att Geni inte tillåter domböcker som källor. Det är ju imbecillt!

Och det värsta av allt: Genis idiotiska "automatiska trädjämförelser" (http://forum.arkivguiden.net/agf/disk/42626/55400.shtml). Genom dem kan någon annan koppla ihop din korrekta antavla med andra personer som den inte har någon anknytning till alls.

GEDCOM-importen till Geni tar endast 5 generationer. Det räcker i de flesta fall för att få en knytning till Genis världsträd.

"Världsträd..." Och vem håller koll på att alla personer som stoppas in har rätt uppgifter - och att de verkligen är föräldrar, barn och makar till dem som de påstås vara föräldrar, barn och makar till när vem som helst kan "koppla samman" sina egna uppgifter med det som andra har lagt in i detta fantastiska "världsträd"? FN:s släktforskningskommissariat?  :)

Till alla seriösa släktforskare kan jag bara ge ett råd: Håll er så långt bort från Geni som möjligt!

Om du vill publicera din släktforskning på nätet, så skaffa ett webhotellskonto, och ladda upp din forskning dit i form av html-sidor som du har skapat i ditt släktforskningsprogram. Då har du full kontroll över dina egna uppgifter.