NULL Skriv ut sidan - Löjtnant Olof Fredrich Steinfelt

Anbytarforum

Titel: Löjtnant Olof Fredrich Steinfelt
Skrivet av: owmaka skrivet 2019-01-11, 13:37
Jag försöker nu väcka den här urgamla tråden om löjtnant Olof Friedrich Steinfelt som (vad det verkar) framgångsrikt krigade för Carl XII och sedan bosatte sig i Stubberud, Älgå, Värmland. Borde vara en hel del i Sverige som har släktskap med Olof (samt även förgreningar i åtminstone Norge, USA och i Finland). Även frun Anna Johanna Allers var med ute i fält (verkar inte varit den blygsamma typen).

Det har forskats om Steinfelt tidigare i Sverige och uppgifterna tror jag kan anses som helt säkra (hämtat från krigsarkivet etc). Tror det publicerats forskning om löjtnant Olof Friedrich Steinfelt på lite olika ställen.
http://www.klevefors.se/Slakt_html/p1ff2e4cf.html

En artikel om hans fru Anna Johanna Allers:
http://www.klevefors.se/Slakt_html/p19da6e7c.html

Olof Friedrich Steinfelts olika förgreningar till nutid tror jag är relativt klara (borde vara ganska enkelt att följa). Jag är dock väldigt intresserad av Annas pappa Johan Allers, här anser jag att det finns stora luckor och frågetecken? Den stora frågan är, vem var egentligen Johan Allers pappa?
http://www.klevefors.se/Slakt_html/p68a072e4.html

Vissa släktforskare verkar sätta (gissa??) Johan Allers som son till Bremens borgmästare Henricus Heinrich Allers. Jag har åtminstone inte sett några källor till detta. En hel del andra släktforskare verkar helt enkelt sluta förgreningen efter Johan Allers eftersom de inte fått fram mera.
Henricus Heinrich Allers
22 jan 1612
23 jan 1675

Årtalen stämmer nog överrens bra (skulle kunna vara korrekt) men själv tvivlar jag kraftigt på att detta är korrekt av diverse olika anledningar, framförallt pga bristen till källor. Försöker man forska neråt från Henricus Heinrich Allers blir det betydligt luddigare att finna kopplingen till Annas pappa Johan Allers.

Vore det korrekt så är vi relativt många människor i Sverige som har släktskap med en rad borgmästare i Bremen, tex Hieronymus Alers, Heinrich Alers, Diedrich Hoyer der Jüngere, Diedrich Hoyer der Ältere men sannolikt fler. Rådhuset i Bremen är en ytterst berömd byggnad skyddad av Unesco så det vore ju intressant men frågan kvarstår... vem var egentligen Annas pappa och varför har det inte forskats mer i det?

Lista över borgmästare i Bremen:
https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Bremer_B%C3%BCrgermeistern

OBS: Jag är en nybörjare inom släktforskning. :-)