NULL Skriv ut sidan - SV: Skumpe

Anbytarforum

Titel: SV: Skumpe
Skrivet av: amazon4 skrivet 2018-11-03, 13:15
Nils, ja detta skulle ju mycket väl kunna vara Jonas H Ekegren som avses, eftersom hans hustru ju hette Ingrid Jonsdotter (enligt vigselnotis i Järpås 1717). Det skulle alltså betyda att Ingrid Jonsdotter är syster till Per Jonsson och Olof Jonsson?

Då lever i alla fall Jonas H Ekegren 1745, men var? Jag har försökt tidigare att följa honom i Vinköls kyrkoböcker men inte lyckats spåra honom där tills han dör. Han fick ju sonen Per (Petter) år 1723 i Vinköl, men jag vet inte om han också dog där. Om dina uppgifter stämmer skulle det i alla fall betyda att Jonas H Ekegren var gift med Ingrid Jonsdotter hela tiden, och alltså aldrig gifte om sig.

Det ska finnas en notering i dödboken för Vinköl som nämner att Jonas H Ekegrens hustru dog år 1743 (Kyrkoherden i Vinköl vid denna tid var inte så noga med att nämna kvinnors namn tyvärr). Tidsmässigt kan kanske detta stämma bra med vad du skriver händer 1745 då (hennes?) andel i Skumpagården säljs av?

Men om hon nu är syster till Per och Olof Jonssöner i Jung, varför gifte hon sig då i Järpås kyrka kan man fråga sig. Borde hon inte gift sig i Jung om hon kom därifrån?

Vänliga hälsningar
Helena