NULL Skriv ut sidan - SV: DNA match och etnicitet

Anbytarforum

Titel: SV: DNA match och etnicitet
Skrivet av: Hans Jönsson skrivet 2018-01-11, 19:42
Hej Marcus!

Här är det ocensurerade svaret från MyHeritage:

MyHeritage använder tre olika parametrar för att beräkna DNA-matchningar: Total mängd delat DNA, antal delade segment och längden på det längsta segmentet. För varje DNA-match kommer du att se tre olika genetiska parametrar så att du kan jämföra mellan matchningar som pekar ut liknande möjliga förhållande:
 
Delat DNA visar hur mycket DNA som överlappar varandra mellan dig och den andra personen. I parentes kan du se längden på totalt delat DNA i centiMorgans (cM) - liknande mätare eller miles, det här är enheten som beskriver längden av DNA-segment. Att se hur mycket delat DNA som du och din match har gemensamt är det enklaste sättet att få en känsla av hur nära relaterade du förmodligen är. Till exempel delar syskon i genomsnitt 50% av deras DNA, och andelen går ner när förhållandet blir mer avlägset.
 
Delade segment: Ett segment är en del av din DNA-sekvens. Du och din DNA Match delar ett visst antal av dessa segment gemensamt, och några av dem är längre än andra. Ditt totala delade DNA med en annan person består av massor av små segment, några stora segment eller en kombination av båda.
 
Största segmentet: Bland de delade segmenten med olika storlek kan längden på det största segmentet du och den andra personen gemensamt hjälpa dig att identifiera sannolikheten för att du faktiskt är relaterad. Ju längre det största segmentet är desto högre är chansen att du är relaterad (t ex ett mycket långt delat segment kan avslöja ett eventuellt förhållande till 1: a 2: e kusin). Titta på längden på det största segmentet är också det enklaste sättet att se skillnaden mellan ett antal matchningar som alla visar samma möjliga relation.
 
Det möjliga förhållandet beräknas utifrån de genetiska resultaten som presenteras för dig. Även om flera DNA-matcher kan tyckas beskriva samma förhållande (t ex 4: e 6: e kusin), kan de i själva verket skilja sig från varandra baserat på de andra parametrarna. Det rekommenderas därför att du granskar alla parametrar för den mest exakta förståelsen av varje DNA-match. Därifrån kan du granska all tillgänglig genealogisk information och kontakta den matchande personen.
 
Tänk på att DNA Matches listade längst ner som delar mycket lite till nästan inget DNA med dig kan vara resultatet av identitet med stat snarare än identitet genom nedstigning. Detta är ett tekniskt sätt att säga att dessa är falska positiva och det DNA som de delar med dig är ett resultat av slump. Börja med 3: e kusiner och gå vidare. Du borde ta DNA-matchningar med saltkorn och leta efter ytterligare uppgifter om huruvida det finns en familjeanslutning (till exempel gemensamma efternamn eller liknande geografiska platser mellan deras släktträd och din) .
 
Vänligen observera att 61cM (0,8%) som du delar med Janet Attanasio är en mycket låg delad mängd DNA och kan vara en falsk positiv, därför är det möjligt att du inte har några gemensamma etniciteter. Som en jämförelse skulle barn och föräldrar dela omkring 3 500 cM.
 
Vi kommer att fortsätta att förbättra och finjustera algoritmen regelbundet. Vi arbetar med att implementera en spännande funktionsplan, och du kan se fram emot förbättringar regelbundet. DNA-matchning på MyHeritage kommer att fortsätta bli bättre och bättre, och fler matchningar kommer att hittas som fler människor laddar upp deras DNA-data varje dag.
 


Mvh
Hans Jönsson