NULL Skriv ut sidan - Läshjälp. Ledsen för mycket text

Anbytarforum

Titel: Läshjälp. Ledsen för mycket text
Skrivet av: Rebecca Nilsson skrivet 2018-01-08, 22:21
Jag har fastnat på några ord som jag inte kan tyda när jag följt två personer. Jag är ledsen över mycket text. Men skulle vara sååå tacksam över hjälp.

]Anders Andersson Modin (f.1868):
* Karlstads stadsförsamling AI:41 S.426. Anders Andersson Modin (f.1868) det står att han tog namnet Modin (vilket jag har förstått var ett vanligt soldatnamn,) men vad står det sen? Och det står även en kursiv text bredvid hans namn som jag inte riktigt kan tyda. Jag tror att det står Avsatt? Kan det vara svaret på nästa punkt?:
* Karlstad stadsförsamling AI:43 S.1556. Överst på sidan står det Husvillan. Vad menas med det? Jag har svårt att tro att det är någon gård eller liknande som heter så. Kan det vara alla som är utan bostad? Han var frånvarande vi något också, struntade han i mönstringen? Kan man hitta mer om sådant här i andra böcker?
* Östhammar AI:16 S.130. Anteckning på Anders Andersson Modin längst ner på sidan: "Skriften hus, eller va? Är det "bara" en hänvisning till att ägaren av fastigheten som Anders bor i finns på sidan 129?
* Karlstad stadsförsamling AIIa:10 S.1602. Anders Andersson Modin: Anteckning: Frånvarande vid...?
*Guldsmedshyttan EI:2 S.3. Nr.14. Anders Andersson och Elin Katarina Karlsson. Jag kan läsa: båda närvarande..... och där tar det stopp. Längre till höger kan jag läsa: Uppsala, kanske att de planerar giftemål i Uppsala?
* Knivsta AIIa:3 S.10. Vart bor Anders Andersson? Längst upp på sidan står det: Å .?.. ägor och ovanför första personen på den sidan. Stämmer det att det står Karlsro?

Gustaf Ekström (f.1833):
* Harg AI:17 S.40: Det står något antecknat om modern Greta Stina Åkerblad.
* Harg AI:19 S 140:Längst ner på sidan finns gossen Sven August Forsberg. Vad står det om hans inflyttning?
* Öregrund C:2 S 414: Skräddararbetaren Gustaf Ekström och Pigan Anna Greta Söderlund. Vad står det i Anteckningarna om dem?
* Östhammar FI:1 S 51. 6 juni dog Gustafs hustru; Anna Greta Söderlund, Men vad är dödsorsaken?
* Gustaf dog i Östhammar 17/1 1903. Den infon kan jag få ut av husförhörslängden och Sveriges Dödbok. Men Östhammars död och begravningsbok saknas för 1903. Kan man hitta info någon annanstans om dödsorsak och när han begravdes?

[/size][/font][/color][/left][font=&amp][/font]