NULL Skriv ut sidan - Anders Nylander

Anbytarforum

Titel: Anders Nylander
Skrivet av: ines skrivet 2017-12-09, 08:37
Jag vill meddela att Anders Nylander dog den 22 november 2017 efter en kort tids sjukdom.


Han kanske inte var känd av så många anbytare, men många av oss gamla-foto-intresserade kanske har kommit i kontakt med honom.


Anders var nog en av dem som har lagt in allra mest foton i Rötters Porträttfynd. För flera år sedan blev han administratör för Porträttfynd. Han skötte om det dagligen, helger, som under semestertid. Under hans sjukdomstid berättade han för mig, att han hade bara varit frånvarande en endaste dag!!!


Han hade en otrolig koll på sina album. Ställde jag en fråga om ett gammalt foto i ett album, så nog fick jag ett svar nästan omgående.


Han fick vara med om, innan han gick bort, att boken Högsjö, om en by, släkter, folk och grannar, gavs ut, en bok där han varit med och bl a bidragit med fotografier. (Högsjö i Medelpad).


Även om jag aldrig träffat honom personligen, så saknar jag honom väldigt. Vill jag identifiera kort i något gammalt album, som han kanske lade in för ca 14 år sedan och behöver ställa frågor om det, så får jag inga svar.


En sådan doldis som han var för många, så förtjänar han att omnämnas för sitt arbete som Administratör av Rötters Porträttfynd, alla hans tiotusentals foton i Porträttfynd och sitt otroliga engagemang för de gamla porträttfotografierna.


Ann-Mari