NULL Skriv ut sidan - SV: Letar bilder på några olika personer Från Gallsäter- Skog- Kramfors- Ångermanland

Anbytarforum

Titel: SV: Letar bilder på några olika personer Från Gallsäter- Skog- Kramfors- Ångermanland
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2017-10-10, 22:55
Hej!


Vad det gäller hembygdsgårdar har jag den erfarenheten, att de kan ha skänkta album bland samlingarna, men ingen intresserar sig för dem. Man får vara på dem, och be att de lägger in korten i Nättidningen Rötters Porträttfynd. Har man tur kan det finnas någon, som är intresserad av de gamla korten och delar med sig, så andra kan se korten på nätet.


Vad det gäller släktingar, så har du ju nyss börjat att forska, men då du har kommit en bit så blir du säkert intresserad av att ta reda på dina nutida släktingar. Så har jag gjort och letat fram adresser till dem och skrivit brev. För mig har det fungerat bäst, då jag på det sättet inte tränger mig på, utan vill de inte svara, så behöver de inte det. Sedan kan de svara via e-post om de vill kontakta dig.


Om man är med i Facebook, så kan det finnas grupper, som fokuserar på gamla bilder från en viss ort/socken.. Jag har gått med i Anundsjö gamla bilder. I den socken var min mamma född och min pappa uppväxt i. Så där har jag delat med mig av egna bilder.


Jag hoppas du har kollat i Nättidningen Rötters Porträttfynd. Där kan du söka på namn t ex Gradin och få fram foton eller på Landskap, ort, fotograf. Du hittar Porträttfynd under Faktabanken längst upp i övre menyraden.