NULL Skriv ut sidan - SV: Anbytarforum

Anbytarforum

Titel: SV: Anbytarforum
Skrivet av: Patrick von Brömsen skrivet 2017-08-20, 17:03
Dags att väcka tråden efter 11 år.

FB (Facebook) börjar nu mer och mer ta över människor frågor som förr skedde här vilket dryftats förut. Det startas olika grupper baserat på olika ämnen. När det gäller DNA så tycker jag det kan vara motiverat. De andra? Nja.

Men nu har jag sett något som börjar sprida sig. Det är att DNA-grupperna börjar dela upp sig geografiskt. Innan så var det ju bara en. Helt plötsligt så sprider det sig landskapsvis.

Vilket kanske då blir en naturlig avknoppning när man DNA-testar sig. För helt plötsligt kanske man börjar få svar (nåja) på fader okänd och andra gåtor. Man börjar då med sina nya träffar att lägga pussel. Är det detta som kommer ske efter hand med Anbytarforum, att folk lämnar för DNA-pusslandet när de "gjort klart" sin pappersforskning? Kanske att hårdra, men man ser ju minskningen här.

Det hade ju varit intressant att se statistik för Anbytarforum efter uppdateringen till den nya plattformen. Spontant känns den som det var den som sköt Anbytarforum i sank? Det är ju inte knappt roligt att gå in och titta längre. Överblicken är fullständigt borta!

Vi vet varför det byttes!!! Men frågan är om det som sagt gått att göra det på ett annat vis. För nu attackerar FB genom att vara svaret du ställde för en sekund sedan. Samt då söndringen (folk flyr) inifrån av dålig funktionalitet i form av usel överskådlighet.

Några tankar så här! För er som inte varit på Släktforskardagarna bör åka dit! En injektion som behövs för släktforskningen, för individ som förening och förbund. Man blir alltid peppad.

Vänligen Patrick