NULL Skriv ut sidan - SV: Gagge

Anbytarforum

Titel: SV: Gagge
Skrivet av: Bengt Olsson skrivet 2017-05-09, 23:18
Änkan Kirstina Nilsdotter var gift med Ola Assarsson i Glemminge by på nr 11 och är avliden 1656. Barn i detta gifte är sonen Jöns samt döttrarna Kirstina och Mätta. Jöns tar över denna gård och finns där till åtminstone 1675.

Finns det några kontrollbara källor till uppgiften om Jens Gagges fader i släktträdet du hänvisar till ? Jag är nämligen ganska övertygad om att Jens fadersnamn icke var Anders utan Lars. Visserligen var Jens Gagge bosatt i Herrestad socken, men även i Ystad och i Öja sn. Av den anledningen har vi ingen aning om vilken som var hans födelseförsamling. Säkerligen är alla som bär namnet Gagge släkt på något sätt med varandra. Flertalet av dem går ju att släktbestämma genom olika källor.

Den Anders Gagge i Herrestad du nämner vet jag dock inget om. Han bör isf vara aktiv i början av 1600-talet. En källa för honom skulle oxå vara bra. Finns det inga källor, skall du inte acceptera uppgiften. Det finns "forskare" som skriver vad som passar dem, och finns ingen källa att referera till går det ju aldrig att kolla upp.

hälsar Bengt