NULL Skriv ut sidan - Släktforskningens dag

Anbytarforum

Titel: Släktforskningens dag
Skrivet av: Anders Berg skrivet 2009-03-24, 10:55
Bra Barbro att ni fått upp Vem tror du att du är? överst!  
 
Stefan nämner en annan sak som är intressant. ..och då försvann väl förstås reklampengarna. Reklamen bör man ha på de populäraste sidorna, då kan man ta bäst betalt för den. Nu finns inte någon reklam på Anbytarforum, den tveklöst mest attraktiva platsen, men däremot trängs ett stort antal små banners på liten yta på startsidan. Jag ser dessa knappt. Det är förstås bra för många som ogillar reklam, men det är inte bra för att tjäna pengar och kunna ta bra betalt av annonsörerna.
 
Allt det här är väl saker som den nya data- och webbansvarige som anställs får titta på. Det finns en hel del som kan göras, så det är ett inspirande jobb!
 
Ett tips för att få ett begrepp om vad som är populärt och mindre populärt är att använda Google Analytics (helt gratis). Då får man hårda fakta på hur mycket besök som t ex Anbytarforum får, och vilka delar där som är intressantast, och kan lättare sätta ett pris på reklamplatsen. Man kan se om det finns sidor på Rötter som behöver lyftas fram, eller om det finns sidor som trots att de syns inte är intressanta. Man kan se hur väl vi tar hand om utländska besökare. Hittar dom till informationen på engelska? Hur stor är avvisningsfrekvensen (hur många lämnar sajten direkt man kommit hit), ett mått på hur tilltalande sajten ser ut rent allmänt. Plus tusen andra analyser man kan göra.  
 
EDIT: ser nu på källkoden att Rötter faktiskt använder Google Analytics, så då har ni ju ett bra analysmaterial!
 
EDIT2: men tydligen inte Anbytarforum! Varför inte?
 
(det här borde kanske ligga under FF: Rötter, men det har ju med marknadsföring att göra också)
 
(Meddelandet ändrat av zzz den 24 mars, 2009)