NULL Skriv ut sidan - Släktforskningens dag

Anbytarforum

Titel: Släktforskningens dag
Skrivet av: Michael Lundholm skrivet 2009-03-23, 19:55
Linda Kvist har förtjänstfullt tagit upp en diskussion om marknadsföringen av Släktforskardagarna. Anna-Lena från förbundsstyrelsen har påpekat möjligheten att använda Rötters kalendarium för marknadsföring. Jag fick nästan intrycket att det inte användes detta år för marknadsföring men när man går in och tittar på aktiviteter som passerat räknade i vart fall jag till över 43 aktiviteter runt om i landet i lördags.
 
Jag kan inte bedöma om det är mycket eller lite. Alla föreningar har säkert inte aktiviteter denna dag och alla som har det har säkert inte lagt in detta i Rötters kalendarium. Problemet kanske var att det som faktiskt genomfördes inte lyftes fram på Rötter. Jag kan inte hitta någon nyhtesnotis detta är. Kan dock mycket väl förstå att det inte blev av i år pga personalförändringarna. Mitt bestämda intryck är nämligen att det gjorts tidigare år. I vart fall finns det uppföljning på Rötter för 2008. Jag hittade inget för 2007, men för 2006 finns faktiskt en sammanställning inför Släktforskningens dag av de olika arrangemang som planerades. Detta år hela 63 stycken, varav dock många verkar vara rena biblioteks- eller arkivarrangemang utan något förening i förbundet involverad.
 
Kanske vore det bra om inte bara de arrangemang som faktiskt blir dokumenterade via kalendariet lyfts fram bättre på Rötter utan också en mer aktiv sammanställning av vad som kommer att hända runt om i landet görs på Rötter inför Släktforskningens dag 2010.