NULL Skriv ut sidan - Släktforskningens dag

Anbytarforum

Titel: Släktforskningens dag
Skrivet av: Linda Kvist skrivet 2008-03-19, 08:29
Släktforskningens dag, det var så jag kom i kontakt med min lokala förening förra året. Jag började så smått forska i februari, satt och sökte på nätet, hittade till Rötter och hade tur med att det bara några veckor senare skulle infalla en dag med arrangemang över hela Sverige (nu är jag förutom medlem i min lokala förening(där jag inte har så många anor) också medlem i ytterliggare tre samt DIS och DIS-syd) Så, släktforskningsdagen fungerar (fast det vet väl alla redan). Frågan är, kan det bli bättre?
 
Har man ett riksförbund tycker jag att det vore naturligt att det fanns en gemensam plats för information, som jag skrivit under Tips och Ideer, en speciell webplats för släktforskningens dag med information, länkar, vägbeskrivningar, tider, nybörjartips, kampanjpriser/erbjudanden information om studiecirklar/kurser osv. I år var det lite magert på Rötters förstasida, man fick leta sig ner i kalendariet istället för en fet rubrik i topp. Nåväl, nu finns det bilder och texter om hur det var ute i landet och det är trevligt tycker jag.
 
För att få en sådan sida att fungera räcker det inte med att förbundet fixar till den, föreningarna måste bidra med innehållet.  
 
Sen funderar jag på hur man gör för att få in Släktforskningens Dag i tryck i almanackor och om det är möjligt överhuvudtaget?