NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 18 mars, 2012

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 18 mars, 2012
Skrivet av: Lena A Löfström skrivet 2011-02-26, 17:09
Till Michael och alla andra.
 
Det här är ett problem som alla ideella föreningar brottas med idag. Många har synpunkter men absolut inga förslag eller nomineringar. Förr var det lätt att finna pensionärer  - idag är pensionären en individ som gör allt det han/hon länge drömt om att kunna göra - resa, läsa, ligga i hängmattan, umgås med vänner - ja de är helt enkelt de mest upptagna på denna jord. Och vi andra - tja vi var ju slow starters vilket innebär att de flesta av oss mellan 40-60 har ungar som skall curlas än hit än dit och dessutom heltidsarbeten som kräver allt av oss. Har vi en lucka så kanske kanske vi kan tänka oss att engagera oss i EN förening... och då räcker vi inte till i detta föreningstäta land.
 
Kanske vi måste börja tänka i nya banor?! Kanske vi bör införa lärlingssystem. Entusiasmera ungdomar till att sitta i våra styrelsen. De kommer senare att bli utmärkta både ordföranden och annat. Leta igenom era förråd av sladdisar i 20-årsåldern, det gör ju inget om de från början inget kan, de lär sig på vägen! Titta på killarna som startade Genealogisk Ungdom - de är idag kanske några av de mest meriterade forskare vi har. Det finns en mängd ungdomar där ute som inte känner tillhörighet, inte har någon meningsfull sysselsättning, kanske är lite socialt isolerade, lite udda, men fullt kapabla att lära sig ALLT om denna vår passion släktforskning och  hur man bäst styr och ställer i en förening.
 
OM vi inte gör detta tror jag att hela föreningsvärlden kommer att rasa samman och vi om tio-femton år bara har nätföreningar som styrs av dem som är mest aktiva bakom tangentbordet!
 
Så tänk till..... finns det inte någon ungdom i er närhet, någon som skulle passa....... NOMINERA!!!!
 
Hälsningar från en tant.