NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 17 februari, 2011

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 17 februari, 2011
Skrivet av: Lena A Löfström skrivet 2010-09-04, 11:57
Eftersom inte alla är medlemmar på ordförandelistan vore det oändligt intressant att få veta vilka två ytterligare kandidater som lanserats just där.Det vore också väldigt intressant att hitta ett referat från stämman, något inte ens google klarar av.... och kikar man på Rötters egen rapportering blir man bara förvirrad.
28 augusti
Årets förbundsstämma  
 
På årets förbundsstämma i Sveriges Släktforskarförbund omvaldes Barbro Stålheim som förbundsordförande.
Efter en sluten omröstning utsågs nya ledmöter i förbundets styrelse: Johan Alexander Lindman och Victoria Jonasson.
 
Sveriges Släktforskarförbunds stämma hölls sedvanligt i anslutning till Släktforskardagarna som i år går i Örebro. Stämman omvalde Barbro Stålheim som förbundsordförande. Gunilla Didriksson, Björn Jönsson och Anna-Lena Andersson fick även de förnyat förtroende som styrelseledamöter av stämman.
 
Äh.... är det någon mer än jag som tror att dessa två stycken är skrivna efter varandra med det översta sist och att man då glömt ta bort det första.... det ser ju faktiskt ut som om det stycket skulle ha skrivits redan innan omröstningen och att det översta stycket är tillskrivet i efterhand. Å man ju undra varför man upprepar att Barbro Stålheim blev omvald....  
 
Daniel: Du skriver att ALLA haft god tid att tänka igenom.... MEN alla ombud är INTE med på ordföradelistan! Alltså kan det mycket väl tänkas att det fanns ombud i salen som INTE var informerade om de förslag som legat på ordförandelistan, än mindre haft tid att sätta sig in i fråga eller för den delen se till att de haft mandat att rösta efter eget huvud. Många var förmodligen redan låsta till någon beslut i den egna hemföreningen, där man faktiskt inte alltid kan vara så säker på att  information från ordförandelistan faktiskt går igenom just en ordförandes filter.
 
För övrigt är jag bara så oerhört förvånad över att någon ens orkar reagera längre. Eller ens kommentera vad vissa före dettingar gör när de är back-seat-drivers. Så har det ju varit länge..... och en skönsjungande kantor kan få mer än en gammal farbrors öga att tåras.... det har jag sett förr. Rim och reson, eller för den delen sanningar, finns inte föreningsvärlden! Bara maktkamper! Eller sällskap för inbördes beundran!!!! Småpåvar med mindervärdeskomplex vilka utan en tanke på andra sprider såväl lögner som elakt förtal om människor som inte kan försvara sig!!!
 
Å vad är väl en demokratiskt vald valberednings väl utarbetade förslag till stämman mot allt detta. Slätt intet!!!
 
Att föreslå Håkan Skogsjö var det klokaste beslut en valberedning gjort på många många år. Detta förslag har stötts i många år av fler än en förening. Men som sagt, ute i obygden, bland frimicklare, 70+:are och annat, där går kantorers visor hem för si där förutsätter man att allt en sådan kristen person säger är sant.  Men en dag, kanske, just someone may call the bluff!!! Och en dag kanske hut går hem i såväl Falköping, Borås som andra platser.
 
Som tur är finns det faktiskt några väldigt hedervärda undantag i denna häxkittel till föreningsvärld - trots allt! Men frågan är: kommer framtida forskare att ens vara intresserade av att driva något sådant......
 
Håkans stora kompetens har vi nog denna gång trots allt tappat för alltid!