NULL Skriv ut sidan - Ett brev betyder så mycket

Anbytarforum

Titel: Ett brev betyder så mycket
Skrivet av: Bernhard Johanson skrivet 2005-01-25, 22:53
Så här ser framsidan ut, men jag känner inte igen personerna!
(https://forum.rotter.se/discus/messages/22540/66363.jpg)
 
Faster Tytty, så ville hon nämligen helst bli kallad, var ogift i hela sitt liv. Hon hade en fästman, som med tiden gifte sig på sitt håll, men detta tycktes inte hindra att hon åkte på fjällsemster med honom emellanåt.
 
Hon arbetade i hushåll, först som piga, men så småningom som husföreståndarinna. Hon arbetade i hushåll, på sjukhem och vilohem. En tid förestod hon Tylögården i Tylösand. När hon ledsnade på en arbetsplats - och det var nog ganska ofta - kom hon och bodde i mitt föräldrahem medan hon sökte ett nytt arbete. Hon kunde bli kvar ganska länge ibland.
 
Hennes sista arbetsplats var semesterhemmet Borgen i Danderyd, där hon blev kvar till fyllda 75. De sista åren var hon nog mer gäst än anställd, men hade väl ändå något lite i lön. Hon skulle emellertid bli mycket äldre, och gick bort först mot slutet av 1970-talet i en ålder av över 90 år.
 
Efter henne har jag bl. a. ett vykortsalbum, där man mha. adresser och poststämplar kan följa henne från arbetsplats till arbetsplats. Det här visade vykortet är det enda jag har som är av hennes egen hand.