NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 2004-01-19

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 2004-01-19
Skrivet av: Anders Andersson skrivet 2004-01-19, 14:29
Att 90 procent av inläggen skulle inledas med hej förefaller vara en klar överdrift, men i princip håller jag med Crister; hälsningsfraser hör hemma i privat brevväxling, inte i ett diskussionsforum som detta (som ju snarare liknar insändarspalten i en tidning). De tar bara onödig plats på näthinnan, och förmedlar ingenting genuint till läsaren genom att slentrianmässigt upprepas i inlägg efter inlägg. Samma sak kan sägas om att skriva under inlägg med namn; om formuläret fyllts i rätt så framgår namn och eventuell e-postadress redan av inläggshuvudet.
 
Däremot skadar det inte att med namn tilltala den vars inlägg man kommenterar, om det hjälper till att identifiera tråden i en längre diskussion med flera deltagare.
 
Därmed nu inte sagt att man bör ägna någon större möda åt att aktivt försöka ändra på andras vanor. Tids nog lär kommunikationsformen utvecklas åt det kompaktare hållet, och minoriteten anpassar sig till majoritetens skrivsätt. Att exempelvis skapa en funktion för att slå på eller av hälsningsfraserna i Anbytarforums gränssnitt vore nog att överdriva vikten av detta...