NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 2007-05-23

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 2007-05-23
Skrivet av: Annki Roos skrivet 2007-05-22, 16:33
Hm, rätt kul det här med hur man ser på saker och ting. En del anser att allt är fel till dess de överbevisas, ungefär som Thomas tvivlaren (ang religion). Jesus var alltså tvungen att visa sig för Thomas för att bevisa att han uppstått från de döda. Andra trodde det ändå och gör så än idag. Så fort någon säger något utöver det vanliga så finns det alltid någon som skriker rätt ut.
 
Rent allmänt så har väl andevärlden hur mycket som helst att göra med släktforskning? Tänk om det verkligen finns en sådan värld, vad vet vi om det (utom de som då stött på andar)? Lika lite som vi vet om det existerar en Gud eller inte. Något snopet skulle det ju vara om man efter sin död upptäcker att det verkligen finns allt det där. Hoppsan!
 
Tja, vetenskapen bevisar ju nya rön hela tiden, så vem vet, någon gång i framtiden kanske den bevisat även detta. Eller motbevisat. Tråkigt är om man inte kan prata om saker och fundera över detsamma bara för att det inte finns vetenskapliga bevis på precis allting. Tänk bara på att jorden har varit platt en gång i tiden, trodde man. Skulle man, för hundra år sedan, sagt att snart kommer folk att gå på månen hade man förmodligen blivit utskrattad och kommenterad ungefär som kommentaren ovan, om man inte blivit pryglad på torget.