NULL Skriv ut sidan - Två mödrar - okänd far

Anbytarforum

Titel: Två mödrar - okänd far
Skrivet av: Carl-Fredrik Hanzon skrivet 2005-02-08, 22:16
Utan att ha någon sakkunskap i just detta fall, skulle man ju kunna tänka sig två olika scenarier, utgående ifrån A) att Carolina Bergsten är modern, B) att friherrinnan Maria Antoinette Uggla, född Hjerta, är modern.
 
Om A): Carolina Bergsten lämnar sonen strax efter födseln till fosterföräldrar eller ett barnhem. Maria Antoinette Uggla, född Hjerta (som möjligen men långtifrån säkert kan var släkt medd någon av barnets föräldrar), bevakar barnets intressen, tar ansvar för det, och ser till att så småningom ta det till sig, och låter uppfostra det, antingen själv eller av någon annan. Hon blir på detta sätt sonens fostermor, och den enda förälder sonen känner till. Och på äldre dagar flyttar hon till hans hushåll.  
 
Om B): Maria Antoinette Uggla, född Hjerta, har haft ett förhållande med annan person än maken, föder i hemlighet och anonymt ett barn, som hon mot en penningsumma låter Carolina Bergsten uppge att hon själv har fött. Hon blir också registerad som barnets mor i födelseboken. Maria Antoinette bevakar dock barnet på avstånd (ungefär som enl. alt.A). När saken inte längre är så brännande och känslig, återgår hon till sin rätta identitet som sonens mor, och på äldre dagar flyttar hon till hans hushåll, där det verkliga förhållandet också anges i hfl.  
 
Detta är bara två varianter av spekulationer. Vad tror ni?