NULL Skriv ut sidan - Hur känna igen resande i kyrkböckerna?

Anbytarforum

Titel: Hur känna igen resande i kyrkböckerna?
Skrivet av: Carina Widell skrivet 2011-07-24, 23:09
Hej.
 
Min ana Anna Ullgren ska vara född 1792 i Göteborg. Hur går jag tillväga om jag misstänker att hon är av resandesläkt ? Jag har sökt i alla Göteborgs församlingar. Det finns ingen Anna född på det datum som anges i någon församling, och namnet Ullgren existerar inte heller i Göteborgs böcker. Hur kan en kvinna från Göteborg hitta en make med djupa rötter i Uppland. De båda makarna flyttade 1819 från Stockholm till Västergötland.
 
Mina misstankar grundar sig i att hon och hennes make Anders Löfberg flyttade väldigt ofta. Han var omväxlande handelsbetjänt och skogvaktare, men hans anor har jag hittat, de kommer från Funbo i Uppland, där de har varit bofasta flera generationer. De har en dotter som heter Albertina och det är ett vanligt resandenamn. En annan dotter heter Aurora.
 
I Timmersdala, Västergötland, husförhör AI:2 bild/61 sid/56, så förekommer änkan, Anna Ullgren f. 7/1 1792 i Göteborg, då inhyses hos sin dotter Emelie Charlotta f. 16/12 1827, Timmersdala, här står Timmersdala men Emelie Charlottas födelse finns i Böja C:2 bild/7 sid/5 ( Böja är också Västergötland ). De flyttar mellan Böja, Kårtorp och Forshem i Västergötland.
 
Finns det några resande i Göteborgsområdet i slutet på 1700 och i början av 1800-talet med anknytning till namnet Ullgren ?
 
mvh
Carina