NULL Skriv ut sidan - Örtengren

Anbytarforum

Titel: Örtengren
Skrivet av: Sven Backlund skrivet 2011-05-16, 14:56
Hej Annika,
 
Kusinen till Din mormors far Anna Matilda Örtengren gick det enligt min förståelse bra för. Hon gifte sig med Carl August  Johnson från Räfvare torp i Ekeby, Östergötland. De var bosatta i Stromsberg i Nebraska och de fick fyra barn, Meda Aleda, Edna J, Henry B och Myrtle E. Anna Matilda avled den 26 juni 1954 och Carl August den 25 mars 1946, båda i Stromsberg, Nebraska.
 
Meda Aleda född 28 december 1890 gifte sig med Julius E Johnson, som var son till Carl Erik Johnson från Seglingsberg och hans hustru Johanna Emerentia Nyblom, född i Lyrestad och boende i Ramnäs vid tiden för emigrationen till Nord-Amerika.
Meda Aleda avled 1964 och Julius 1974.
 
Julius och Meda Aleda fick en dotter Lela Maude 1918 som gifte sig med Robert ( Bob) Marion Miller. Vi har hjälpt deras son och sonhustru med att utforska deras svenska anor. På siten Ancestry hittar Du Miller Family Tree ( späckat med bilder) där alla anorna kan ses.  
Om Du inte har tillgång till denna site så kontakta mig på e-post. Så har vi bl.a. foton på Anna Matilda, Bob och Lela, samt  deras nu levande son och sonhustru.
 
Mvh
 
Sven Backlund