NULL Skriv ut sidan - Äldre inlägg (arkiv) till 19 januari, 2011

Anbytarforum

Titel: Äldre inlägg (arkiv) till 19 januari, 2011
Skrivet av: Kent Carlsson skrivet 2010-04-17, 17:54
Här kommer ytterligare ur Jösse härads dombok (avskriften) som kan ge ledtrådar om Anders Simonsson i Gunnarskog och hans familj.
Protokollet från 1698 sept. upptar ett fall när Anders son strandridaren Jonas Andersson, då boende i Bortan Gunnarskog, var på julbesök hos sin syster Kerstin i Treskog. Han blev bestulen på pengar och anklagade och illa hanterade en dr i gården Påhl Johansson. Han hade vid tillfället med sig en profoss från Gunnarskog samt Simon Stöckers? i Karlstad son Erik.
Protokollet från 1699 feb. omtalar att Jonas vill som vittne ha dr. Erik Simonsson och han är enligt på flera ställen i protokollet nämnd som Jonas syskonbarn. Han var inte med på tinget utan befann sig för tillfället i Göteborg. Inget beslut togs utan det blev uppskjutet till nästa ting. Då avskriften slutar här har jag inte tillgång till nästa som bör vara år 1700.  
Detta visar att Anders Simonsson har en broder Simon i Karlstad. Efternamnet Stöckers kan mycket väl vara en felskrivning av Skragge. Jag har inte funnit nån med namn Stöcker. Vet nån om det fanns nån Simon Simonsson/Skragge i Karlstad vid tillfället eller tidigare.