Anbytarforum

Personrelaterat => Släktkretsar utan gemensamt släktnamn => Släktnamn => Bureätten => Ämnet startat av: Dan Famer skrivet 2015-07-29, 07:42

Titel: Söker anfäder som jag misstänker kan vara från Bureätten
Skrivet av: Dan Famer skrivet 2015-07-29, 07:42
Hej alla, jag har sysslat med släktforskning i många år och har egentligen redan publicerat alla mina släktforskningsresultat. Men ibland kommer det där klådan över mig igen och jag får en obeskrivlig lust att försöka hitta några av de anfäder som jag trots alla försök aldrig lyckats hitta.  
 
Som så många andra släktforskare har sökt förgäves efter föräldrarna till Claes Jönsson Borre, född omkring 1632. Han var bl a arrendator av Regnaholms Slott i Östergötland. Jag har länge misstänkt att namnet Borre kunde indikera platsen han kom från, och nu undrar jag om det kan vara en variant av namnet Bure? Finns det någon som skulle kunna hjälpa mig med en enkel sökning i arkiven och svara mig om det finns en Jonas Bure (eller liknande) som hade en son vid namn Claes, född omkring 1632? Sitter själv i USA och jobbar med mac, så även om jag beställde Bure-DVD skulle det inte vara mycket hjälp.  
 
All assistans uppskattas. Tack!