Anbytarforum

Särskilda ämnen & övrigt => Gamla bilder => Ämnet startat av: Rebecca Sommerfeldt skrivet 2021-05-17, 08:56

Titel: Dela med sig av gamla foton
Skrivet av: Rebecca Sommerfeldt skrivet 2021-05-17, 08:56
Jag har en stor mängd gamla foton med för mig både kända och okända personer som jag skulle vilja dela med mig av till andra intresserade. Jag har en bra scanner och dator men hur går jag sedan enklast till väga? Tänkte ta kontakt med berörda hembygdsföreningar för hjälp med att identifiera okända personer, är det en bra idé? Finns det sidor och databaser på nätet där man kan ladda upp foton? Är bara bekant med ancestry men tar gärna emot andra tips.


Tack för att ni finns!
Titel: SV: Dela med sig av gamla foton
Skrivet av: Ulf Berggren skrivet 2021-05-23, 16:48
Passar de in för att läggas upp på Porträttfynd här i Rötter?

Hembygdsföreningar är en bra idé.
Titel: SV: Dela med sig av gamla foton
Skrivet av: Christina Fagerberg skrivet 2021-07-17, 16:29
Om du vet vem fotot föreställer skulle jag föreslå att du tar kontakt med Svenskt Porträttarkiv. De har en fantastisk databas med många hundratusen porträtt där alla gratis kan söka och ladda ned (det går också att matcha mot ens släktträd). https://portrattarkiv.se/about
Titel: SV: Dela med sig av gamla foton
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2021-07-20, 20:11
Jag tycker förstås att du ska lägga in korten i Rötters Porträttfynd! Namngivna foton kan vara till hjälp  för andra med likadana foton att få dem namngivna. Fördelen är att du kommer att ha dina kort samlade på ett och samma ställe, om albumet skulle förskingras eller slängas.