Anbytarforum

Metoder & hjälpmedel => Förbundets databaser => Porträttfynd => Ämnet startat av: ali skrivet 2018-11-15, 09:00

Titel: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: ali skrivet 2018-11-15, 09:00
Jag har haft problem att kunna lämna kommentarer till bilder i porträttfynd den senaste tiden. När jag trycker på "jag är inte en robot" så står det bara och stampar. Inget händer och jag får ge upp försöket att kunna lämna kommentaren. Är det bara jag som har detta problem. Vad beror det på?/ Annika.
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: torbjorn45 skrivet 2018-11-15, 15:54
Jag vet inte om du är hjälpt av detta, men jag har råkat ut för samma sak på en annan sida. Lösningen var att scrolla ner lite så fanns där 9 bilder och man skulle klicka på de som innehöll t.ex. en bil. Därefter kom man vidare.Torbjörn
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: ali skrivet 2018-11-15, 16:05
Problemet är att bilderna där man ska kryss för ex alla bilder med bilar, aldrig kommer upp efter att jag kryssat i rutan med att jag inte är en robot utan det blir bara en roterande pil som visar att den jobbar men den tar sig inte vidare.
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: torbjorn45 skrivet 2018-11-15, 16:12
Jag tror att du skall kryssa för bilderna INNAN du trycker "jag är ingen robot".Torbjörn
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: ali skrivet 2018-11-16, 09:43
Man måste kryssa i rutan "jag är inte en robot" för att få upp bilderna. Jag har lagt in många kommentarer tidigare då det fungerat men nu går det inte. Jag har försökt både då jag varit inloggad och utan inloggning./ Annika.
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2018-11-18, 14:59

Hej!

Om du fortfarande har problem, kan du vända dig till Nina Mårtensson, nina@genealogi.se Jag har inte kommenterat något idag, så jag vet inte om det är likadant för mig. Det visar sig väl snart. :-)
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: ali skrivet 2018-11-19, 08:36
Tack för svar.
Nu har jag äntligen lyckats lägga in en kommentar efter väldigt många försök. Oklart vad som varit problemet. Jag hoppas att det ska fungera utan problem nu för risken är annars att glädjen med att lägga in kommentarer avtar. Tack Ann-Mari för adressen till Nina.
Mvh Annika.
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2018-11-21, 08:12
Om jag gör fel när jag kryssar för t ex alla bilder som visar skyltfönster, så får jag en ny chans. Så egentligen ska det inte vara något problem med det. Nu använder jag en dator, men det kanske är annorlunda om man använder mobiltelefonen.


Hoppas du inte tröttnar med att lägga in kommentarer, för det är lika viktigt, som alla korten, som läggs in.
Titel: SV: Kommentarer i Porträttfynd
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2018-11-21, 08:24
Tillvägagångssättet är så här: För att kunna skicka iväg en kommentar i Nättidningen Rötters Porträttfynd, så ska man klicka på "jag är ingen robot", antingen ska man klicka på bilder med t ex med övergångsställen eller så kommer en ruta upp med ett grön bock (V) och då är det bara att skicka iväg kommentaren.


Troligtvis så kommer den gröna bocken (V:et) upp, när man gör flera kommentarer och du är "igenkänd".