Anbytarforum

Särskilda ämnen & övrigt => Gamla bilder => Ämnet startat av: Bertil Olofsson skrivet 2018-03-13, 19:24

Titel: Gamla ramade familjebilder
Skrivet av: Bertil Olofsson skrivet 2018-03-13, 19:24
Hej kära släktforskare,
Jag håller just på att flytta och då dyker det ju upp saker och ting. Bland annat har jag mängder av gamla ramade släktbilder mm som hängt på väggarna i olika hem runt i Sverige. Många av dem har varit lagrade i kartonger de senast trettio åren och kommer förmodligen aldrig upp på väggarna igen.
Jag funderar på att plocka ur bilderna och skanna in dem och naturligtvis spara dem digitalt.
Tänker jag rätt eller begår jag ett helgerån när jag plockar dem ur sina ramar?
Tacksam för synpunkter!
Bertil Olofsson
Titel: SV: Gamla ramade familjebilder
Skrivet av: Per Eriksson skrivet 2018-03-14, 14:36
Jag tycker du tänker rätt. Jag har gjort på liknande sätt. Jag tog vara på en mängd (flera tusen) bilder efter min farfar i mitten på 70-talet. Både i ramar och album. Det var där mitt intresse för släktforskning började. Jag hade så mycket funderingar på vilka som var på alla bilder. Så, medan mina föräldrar fortfarande levde försökte jag namnsätta alla personer och plats- och tidsbestämma dem. Därefter har jag skannat det jag ansett värt att spara. Det går ju inte ha ett eget museum. Så massor av bilder har gått till tippen. Hela ramar har jag skänkt till välgörenhet/loppisar.


/Peppe
Titel: SV: Gamla ramade familjebilder
Skrivet av: Ann-Mari Bäckman skrivet 2018-03-14, 22:01
Inramade kort har ju också en tendens att blekna med tiden. Då är det bra att skanna dem, när de fortfarande är relativt okej. Sedan kan det ju faktiskt finnas text bakpå korten.


Gäller det s k visitkort/Kabinettskort, så släng dem inte, utan lägg in dem i Rötters Porträttfynd. Så kan de bli till glädje för andra.