Anbytarforum

Metoder & hjälpmedel => Metodfrågor - Hur gör jag? => 09 - Spårlöst försvunna / Obefintliga => Ämnet startat av: Eva Basson skrivet 2016-10-05, 16:55

Titel: eftersökt
Skrivet av: Eva Basson skrivet 2016-10-05, 16:55
Hej alla släktforskare!
Jag har letat och letat efter en Ana till mig. Han var sammanboende med en kvinna under många år och hade många barn med henne men de gifte sig aldrig. Han hette Mattias Jonsson Marschall och var skomakare med okänt födelseort och när han var född. Han har inte synts i husförhörslängderna som inskriven på de olika församlingar där de bott.
Jag har hittat en notis i Längbros församlingi Örebro där han ville ha pengar till ett av sina barns begravning av kommunens fattigvård eftersom han var arbetslös. Det fanns det angivet att han bodde i Ulvåsa 5, där fanns han inte med i husförhörslängden. Hans sambo Anna Viktoria Löfdahl bodde på Ulvåsa 4 enligt kyrkboken. Mattias erkände faderskapet för barnen efter ett antal år och gav dem tillåtelse att bära släktnamnet Marschall.
År 1918 övergav han Anna och barnen. Hon var då gravid igen. Hon fick en barnavårdsman till hjälp och det påbörjades en eftersökning av Mattias av polisen. De sökte honom på många ställen och hittade honom till slut i Burträsk.
Där rymde han från orten och hade sedan inte anträffats.
Det jag undrar över är hur ska jag göra för att se det här ärendet i polisens arkiv för år 1918-1919?