Anbytarforum

Geografiskt relaterat => Medelpad => Landskap => Allmänt => Ämnet startat av: Andreas Wikström skrivet 2002-03-08, 09:03

Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: Andreas Wikström skrivet 2002-03-08, 09:03
Jag har rötter i Wigge by, Stöde Medelpad. Jag vet en del om byn och dess historia. Nu vill jag komma i kontakt med personer som kan ha mer information om Wigge. Hör av er till mig antingen via mail eller under denna diskussion.
Mvh Andreas Wikström
Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: Susanne Hafstad skrivet 2005-01-25, 12:12
Hej Andreas! av en ren slump fann jag ett inlägg gjort av dig ang Wigge by,Stöde Medelpad.Det är från 8 Mars 2002 så det är länge sedan.Du är nog svaret på mina böner , jag söker nämligen lite info om min farfar.Han bodde i Stöde och hette Albert Arvidsson.Det ända jag vet är att han 1932 gife sig med en norsk kvinna vid namn Ingeborg Hafstad.Vore tacksam för svar.
M.V.H Susanne Hafstad
Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: Ingegerd Johansson skrivet 2005-01-25, 13:29
Hej Susanne!
 
En liten ledtråd till din farfar hittar du i svaret på den fråga du ställde under 'Ordet är fritt; Kyrkobokföring'. Du har fått uppgifter om din farmor där (av en annan forskare), och där framgår att din farfar dog 1963.
 
Det är lättare att få svar här än under 'Ordet är fritt', så om du fortsätter här med ev. följdfrågor av uppgifterna om din farmor, är det stor chans att någon ser dem och hjälper till.
 
Mvh
Ingegerd
Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: Ingegerd Johansson skrivet 2005-01-25, 15:56
Liten rättelse av mitt inlägg för några timmar sen: Fråga under Stöde, inte här. Alltid gör jag något tokigt, när jag har bråttom men ändå vill hjälpa till!
 
Mvh
Ingegerd
Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: Andreas Wikström Key skrivet 2005-01-26, 08:12
Ingegerd har rätt. Om din farfar bodde i Vigge så hade denna diskussion vara ett bra val.
Har din farfar någon anknytning till byn?
 
Sedan 2002 har det hänt en hel del saker. Numera har jag och några personer till gjort en väldigt omfattande hemsida om byn. Där finns det register över alla som bott i Vigge, det finns ca 150 gamla gotografier. Dessutom finns flera gamla dokument, berättelser, minnen och sägner.
 
Bodde din farfar i Vigge så kan jag nästan lova att han finns med på hemsidan.
Länken dit är:
www.viggesidan.com
 
Mvh Andreas Wikström Key
Titel: Wigge by i Stöde
Skrivet av: susanne hafstad (Sussie66) skrivet 2005-02-17, 09:26
Hej! har nu kommit en bit på väg Enligt ett arkiv i Härnösand så hette mina farföräldrar Albert och Ingeborg Hafstad.Farmor hette Hall innan.När min far föddes bodde dom troligen i kongsberg ,Norge.Jag vill veta födelsedata, yrken m.m.Vore tacksam för svar.
Mvh Susanne Hafstad