Anbytarforum

Särskilda ämnen & övrigt => Övriga ämnen => 15 Historia => Ämnet startat av: August Andersson skrivet 2011-11-22, 21:49

Titel: Studenter söker brev
Skrivet av: August Andersson skrivet 2011-11-22, 21:49
Vi är två och en halv studenter (två som går på KTH och en som tar ett sabbatsår innan han börjar på Karolinska Institutet) som gärna skulle vilja använda er expertis. 
 
Just nu arbetar vi extra med att leta upp historier om brev i historien som fått extremt stor betydelse, eller kunde ha fått det om bara adressaten tagit innehållet på allvar. 
 
Vi tänkte att ni i forumet, med er stora erfarenhet inom släktforskning, kanske har stött på ett sådant brev någon gång. Det måste ju vara så att information som förändrat någons liv ofta har skickats via brev. Den typen av brev har ju ofta att göra med giftermål, dödsfall, arv eller liknande. Alla de sakerna är ju saker som ni sysslar med och därför hoppades vi på att få använda er expertis.
 
Vi förstår självklart om ni inte vill eller har tid, men skulle verkligen uppskatta all information ni vill dela med er av. 
 
Om ni kommer att tänka på något speciellt viktigt brev som skickats mellan två privatpersoner, två statsöverhuvuden eller i stort sett vilka som helst, vore det mycket trevligt om vi fick veta det. Helst ska brevet vara skickat under senare delen av 1900-talet mellan två svenskar. All form av hjälp tas tacksamt emot. 
Titel: Studenter söker brev
Skrivet av: Maud Svensson skrivet 2011-11-22, 23:28
Vad ska materialet användas till?
Titel: Studenter söker brev
Skrivet av: Göran Stenberg skrivet 2011-11-23, 06:49
En annan möjlig kontaktkanal vore Postmuseum i Gamla stan. De har hjälpt mig flera gånger med olika brevspörsmål. Fast Anbytarforum är förstås bäst!